Sposób przygotowania:
Usta Adama
CIASTO: Margarynę,cukier,kakao i wodę gotujemy 5 minut.Studzimy, następnie dodajemy 4 żółtka,mąkę,proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Płaską część biszkoptów smarujemy marmoladą i składamy razem po 2 szt.Układamy na cieście wciskając je w środek.Pieczemy 35 minut w temp.170 st.C KREM: Budyń,mąkę i żółtka rozcieramy w 1 szkl mleka.Resztę mleka gotujemy z 3 łyżkami cukru.Budyń z żółtkami wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy aż zgęstnieje.Studzimy. Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy stopniowo budyń-miksujemy na gładką masę. Krem wykładamy na zimne ciasto. POLEWA CZEKOLADOWA: margarynę rozpuścić z wodą,cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając aby wyszła gładka konsystencja.Przestudzoną polewę wylewamy na ciasto.Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Funia
yola
Wypróbowane.
Agusia74
Aniusia