Sposób przygotowania:
Ciasto "Usta Adama"
Ciasto: Masło, cukier, kakao i wodę razem powoli podgrzewamy aż do rozpuszczenia się składników. Studzimy. Dodajemy mąkę, proszek i żółtka, miksujemy. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z masą. Biszkopty smarujemy powidłami (płaska strona) i sklejamy po 2 szt. Tak sklejone układamy w wyłożonej pergaminie blasze jeden obok drugiego. Biszkopty zalewamy ciastem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st c przez ok 35-40 min. Studzimy. Krem: Budyń, cukier, żółtka i mąkę rozcieram łyżką na gładką masę. Zalewam ją wrzącym mlekiem i chwilę gotuję mieszając aż masa zgęstnieje. Wystudzony budyń ucieram z miękkim masłem. Krem wykładam na wierzch ciasta. Polewa: Żelatynę rozpuszczam w 2 łyżkach wrzątku. Pozostałe składniki wkładam do garnka i mieszając rozpuszczam, gdy składniki dobrze się połączą i rozpuszczą dodaje żelatynę i dokładnie mieszam. Przestudzoną polewam ciasto. Ciasto najlepsze jest po kilku godzinach.