Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Ciasto w mig

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć na krem, a następnie na przemian dodawać po jednym jajku i po łyżce mleko i mąkę oraz szczyptę soli

Ciasto w mig

Składniki:

Ciasto w mig

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto w mig
Tłuszcz o temperaturze pokojowej utrzeć na krem, a następnie na przemian dodawać po jednym jajku i po łyżce mleko i mąkę oraz szczyptę soli. Wyrabiać do chwili, gdy ciasto zacznie odchodzić od brzegów miski. Lyżką mączaną w gorącej wodzie nabierać porcje ciasta i kłaść łyżeczkę przyprawy warzywnej . Gotować średnio 10 minut. Odcedzić i dobrze odsączyć. Jest pyszne! Polecam.

Tagi:

jajko jajka