Sposób przygotowania:
Ciasto walentynkowe
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka. Następnie dodać i wmieszać łyżką wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Przełożyć masę na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. MASA WIŚNIOWA: 400 ml mleka zagotować, w pozostałej części wymieszać: mąkę, budynie i żółtko. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać, a pod koniec dodać galaretkę w proszku. Odstawić do zimna. Utrzeć z margaryną. Wyłożyć na placek. Pomiędzy masę wcisnąć kilka pomadek ptasiego mleczka. MASA ŚMIETANKOWA: Przygotować galaretkę cytrynową. Odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i galaretkę tężejącą. Wyłożyć na masę wiśniową. Galaretkę truskawkową przygotować jak podano na opakowaniu. Tężejącą wylać na placek. Udekorować rozetkami z bitej śmietany ŚNIEŻKI, posypkami i innymi dekoracjami.