Sposób przygotowania:
Ciasto- Walentynkowe Love
Margarynę rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko oraz cukier, na koniec kakao i kawę. Całość odstawiamy do przestudzenia. Żółtka jaj oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy zawartość rondelka. Przesiewamy mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Dodajemy zapach arakowy. Na koniec dodajemy pianę z białek delikatnie mieszając, a następnie rodzynki. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową oraz masą plastyczną do dekoracji ciast.
Netka
marietta
dża
Z ilości podanych składników to chyba nie taki mały wyjdzie...tak czy siak śliczny jest, 5
Ilonar2301
Wcale nie jest taki malutki :) O ile dobrze pamiętam piekłam go w tortownicy 20 cm ;)