Sposób przygotowania:
Ciasto węgierskie
Przygotowujemy ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i całość siekamy. Następnie dodajemy śmietanę, oba cukry, jajka, siekamy i szybko zagniatamy kruche ciasto. Ciasto zawinięte w folię aluminiową na około 2 godziny przekładamy do lodówki. Następnie dzielimy na 6 równym części, rozwałkowujemy, przekładamy na blaszkę i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Przygotowujemy masę czekoladową: 1 l mleka zagotowujemy z cukrem, dodajemy czekolady i rozpuszczamy. Oddzielnie mieszamy 1/2 l mleka z mąką oraz kakao. Miksujemy. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z kakao, zagotowujemy i mieszamy do zgęstnienia. Ciasta przekładamy masą czekoladową. Polewa: masło rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy czekoladę i mieszamy. Gorącą polewą polewamy ciasto.