Sposób przygotowania:
Ciasto wuzetkaETAP 1:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukry i ubijać do ich rozpuszczenia. Dodać po jednym żółtku i zmiksować do połączenia. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao a następnie przesypać do piany. Wymieszać. Na koniec dodać olej i wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut do suchego patyczka w temp. 180 stopni.
Wystudzić i przekroić na 2 równe blaty. Jeden blat posmarować dżemem.
Zimną śmietanę ubić z cukrem i śmietan - fixami na sztywny krem i rozsmarować go na cieście. Przykryć drugim blatem.
3 łyżki śmietany podgrzać i wrzucić do niej połamaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Czekoladą posmarować ciasto.