Sposób przygotowania:
Ciasto z ananasami i beza kokosowa
Bialka ubijamy na sztywno ze szczypta soli, dodajemy cukier i zoltka. Dokladnie miksujemy. Na koniec dajemy make i powoli mieszamy lyzka.
Ciasto wylewamy na blache 24/36 cm wysmarowana tluszczem.
Pieczemy w temperaturze 180° przez okolo 25/30 minut.
Ananasa nalezy odsaczyc z soku i pokroic w mala kostke. Na soku gotujemy budyn smietankowy. Powinna byc go 1 szklanka, jesli jest mniej nalezy uzupelnic szklanke woda. Gdy budyn przestygnie miksujemy go z maslem (lub margaryna) i zoltkami.
Na koncu dodajemy ananasa. Tak przygotowany krem wykladamy na biszkopt.
Schlodzone wczesniej bialka ubijamy na sztywna piane z cukrem i wiorkami.
Pieczemy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w 170° przez 35/40 minut.
Po przestygnieciu beze bardzo ostroznie przekladamy na krem.
Ciasto wylewamy na blache 24/36 cm wysmarowana tluszczem.
Pieczemy w temperaturze 180° przez okolo 25/30 minut.
Ananasa nalezy odsaczyc z soku i pokroic w mala kostke. Na soku gotujemy budyn smietankowy. Powinna byc go 1 szklanka, jesli jest mniej nalezy uzupelnic szklanke woda. Gdy budyn przestygnie miksujemy go z maslem (lub margaryna) i zoltkami.
Na koncu dodajemy ananasa. Tak przygotowany krem wykladamy na biszkopt.
Schlodzone wczesniej bialka ubijamy na sztywna piane z cukrem i wiorkami.
Pieczemy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w 170° przez 35/40 minut.
Po przestygnieciu beze bardzo ostroznie przekladamy na krem.
przysmak
magdafer
andzia67
julcia12437