Sposób przygotowania:
Ciasto z arbuzem
Biszkopt ciemny: Białka ubić z cukrem dodać żółtka , na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać na blachę i upiec.
Biszkopt z makiem: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier , sok z cytryny. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę. Przed wylaniem na blachę wymieszać z makiem. Piec ok 30 minut w temp 160stopni.
Masa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i wlać żelatynę.Galaretka: Z arbuza usunąć pestki pokroić w średnią kostkę. Arbuza wrzucamy do garnka nastawiamy na ogień i smażymy chwilę pod przykryciem aż puści sok. Następnie wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszcza.
Przełożenie : Na biszkopt czekoladowy wyłożyć ubitą śmietanę , przykryć biszkoptem makowym i wylać tężejącą galaretkę z arbuzem.
Biszkopt z makiem: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier , sok z cytryny. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę. Przed wylaniem na blachę wymieszać z makiem. Piec ok 30 minut w temp 160stopni.
Masa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i wlać żelatynę.Galaretka: Z arbuza usunąć pestki pokroić w średnią kostkę. Arbuza wrzucamy do garnka nastawiamy na ogień i smażymy chwilę pod przykryciem aż puści sok. Następnie wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszcza.
Przełożenie : Na biszkopt czekoladowy wyłożyć ubitą śmietanę , przykryć biszkoptem makowym i wylać tężejącą galaretkę z arbuzem.