Sposób przygotowania:
Tort arbuzowy
1. Polewę roztopić według przepisu na opakowaniu lub roztopić białą czekoladę i przełożyć nią 2 andruty. Cytrynę, sparzyć, obrać i wycisnąć sok, a skórkę pokroić w cienkie paseczki. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, po czym ostudzić, dolać wino i sok z cytryny. Składniki wymieszać.
2. Arbuza pokroić w kostkę (część odłożyć do dekoracji), a resztę połączyć z galaretkami i wyłożyć do tortownicy na przygotowane andruty. Całość schłodzić.
3. Pozostałe andruty pokruszyć. Kremówkę ubić ze śmietaną fiksem, cukrem oraz cukrem waniliowym i posmarować nią wierzch ciasta. Tort udekorować andrutami, kostkami arbuza, skórką z cytryny oraz listkami mięty.
2. Arbuza pokroić w kostkę (część odłożyć do dekoracji), a resztę połączyć z galaretkami i wyłożyć do tortownicy na przygotowane andruty. Całość schłodzić.
3. Pozostałe andruty pokruszyć. Kremówkę ubić ze śmietaną fiksem, cukrem oraz cukrem waniliowym i posmarować nią wierzch ciasta. Tort udekorować andrutami, kostkami arbuza, skórką z cytryny oraz listkami mięty.