Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasto z bakaliami wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne ciasto naszpikowane duuużą ilością bakalii. Polecam zwłaszcza dla miłośników bakalii.

Ciasto z bakaliami wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z bakaliami wg Megg

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z bakaliami wg Megg
Owoce kandyzowane pokroić w kostkę a migdały drobno posiekać. Jajka utrzeć na puch z cukrem oraz miodem. Ciągle ucierając dodawać do jajek mąkę z proszkiem oraz otręby i rozpuszczoną, wystudzoną margarynę. Na koniec dodać pokrojone owoce i posiekane migdały. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę do pieczenia. Ciasto piec ok. 25 min w 180 st. Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą.
Ciasto z bakaliami wg Megg
Ciasto z bakaliami wg Megg
Ciasto z bakaliami wg Megg
Ciasto z bakaliami wg Megg

Tagi:

jajko jajka