Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem bardzo łatwe
Margarynę Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Na końcu dodać, sparzoną, otartą skórkę z cytryny, obydwie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec w 180ºc 25-30 min (do suchego patyczka) Budyń rozrobić w 1/2 szklanki mleka, ugotować z 3 szklankami mleka, do gorącego wsypać suche galaretki, dobrze wymieszać żeby się rozpuściły. Masę wylać na ciasto, wstawić do lodówki, gdy zastygnie polać ulubioną polewą. Smacznego:)
Bomika
Bomika
anullka7
Miło mi że smakowało:)Pozdrawiam.
Muzykus
Muzykus
za szybko znika!
Bravo Anulka!
alutkap
little_black22