Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Ciasto z budyniem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest bardzo efektowne

Ciasto z budyniem czekoladowym

Składniki:

Ciasto z budyniem czekoladowym

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 25 dag margaryny
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • małe opakowanie wiórków kokosowych

 

  • Masa:
  • 1 litr mleka 3,6%
  • 3 budynie czekoladowe
  • 3 jabłka (obrane, pokojone w małą kostkę, bez gniazd nasiennych)

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z budyniem czekoladowym
Zagnieść ciasto: posiekać margarynę z mąką i cukrem. Wbić jajka. Ciastem wyłożyć blachę (wcześniej wysmarowaną tłuszczem). Masa: budyń ugotować na mleku. Potem wymieszać z jabłkami. Masę ułożyć na cieście. Posypać wiórkami. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.