Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i jabłkami
Ubijamy jaja z cukrem, dodajemy mąkę, proszek i margarynę.
Wszystko wyrabiamy. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozkładamy na blasze posmarowanej tłuszczem. Kładziemy na nie jabłka pokrojone w kostkę. Zalewamy gorącym budyniem.
Na wierzch ścieramy na tarce drugą część ciasta.
Pieczemy w piekarniku ok godziny w temp 220 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Wszystko wyrabiamy. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozkładamy na blasze posmarowanej tłuszczem. Kładziemy na nie jabłka pokrojone w kostkę. Zalewamy gorącym budyniem.
Na wierzch ścieramy na tarce drugą część ciasta.
Pieczemy w piekarniku ok godziny w temp 220 stopni.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.