Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i owocami
Utrzeć margarynę z cukrem, dodać do tego po jednym jajku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
Ugotować 3 budynie na 1 litrze mleka, cukru dodać jak do 2 budyni ( zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Ciasto cienko łyżką rozprowadzić na blaszce, na nim poukładać owoce, zalać to gorącym budyniem i na budyń wyłożyć resztę ciasta.
Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.
Ugotować 3 budynie na 1 litrze mleka, cukru dodać jak do 2 budyni ( zgodnie z przepisem na opakowaniu).
Ciasto cienko łyżką rozprowadzić na blaszce, na nim poukładać owoce, zalać to gorącym budyniem i na budyń wyłożyć resztę ciasta.
Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.