Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i owocami
CIASTO :250 g margaryny utrzeć z cukrem(1 szklanka i 2 łyżki ), 6 żółtkami. Do tej utartej margaryny dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite 6 białek na sztywno. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich wsypać 2 łyżki kakao.MASA BUDYNIOWA : Ugotować na mleku 2 opakowania budyniu śmietankowego, a następnie ostudzić. Utrzeć ten budyń z 200g masła śmietankowego.POLEWA : 125g margaryny stopić, dodać do tego 3 łyżki kakao i 3 łyżki cukru, wszystko zagotować.Polewę odstawić z ognia i mikserem na szybkich obrotach połączyć z jajkiem.Ciasto z budyniem i owocami. Jasne ciasto wyłożyć na spód blachy. Na wierzch wylać ciemne ciasto i ułożyć na to pokrojone owoce ( wedle uznania, ja najczęściej dodaję gruszki).Piec to wszystko przez 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. 2 opakowania galaretki wiśniowej rozrobić w 2 szklankach wody. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Masę budyniową wyłożyć na wystudzoną galaretkę i polać całe ciasto polewą (by było zakryte).