Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniem i wiśniami
Wiśnie rozmrozić i pozostawić na sicie, aby nadmiar soku ściekł. Mąkę przesiać dwa razy do miski.Schłodzoną margarynę zetrzeć na dużych oczkach do mąki.Dodać cukry,żółtka,smalec i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki zagniatamy i mały kawałek odrywamy.Zawijamy w folie i wkładamy do zamrażalnika. Pozostałe ciasto podzielić na dwie części .Do jednej dodać kakao, śmietanę i dokładnie zagnieść.Średniej wielkości blaszka wyłożona papierem dno wylepić najpierw wylepić ciemnym a potem jasnym ciastem .Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu.Na ciasto rozłożyć wiśnie i wylać po całości ugotowany budyń.Do białek dodać cukier puder i ubić na sztywna pianę.Wymieszać drewniana lub plastikową łyżką z proszkiem budyniowym i mąką ziemniaczaną.Wyłożyć na wierzch ciasta i zetrzeć na pianę odłożony kawałek ciasta.Piec w 160 stopniach przez ok. 1 godzinę .