Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ciasto z budyniem i śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne,puszyste ciasto z owocami, bez masy. Bardzo szybko, prosto się robi. Zamiast śliwek można dodać każdy inny owoc.

Ciasto z budyniem i śliwkami

Składniki:

Ciasto z budyniem i śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z budyniem i śliwkami

ETAP 1:

Ciasto z budyniem i śliwkami

1. Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem.

2. Następnie wbijamy pojedynczo jajka, wsypujemy suche budynie i wlewamy mleko.

3. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do ciasta cały czas miksując.

4. Ciasto wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm.

ETAP 2:

Ciasto z budyniem i śliwkami

5. Śliwki myjemy, wyjmujemy pestki i polówki utykamy w ciasto.

6. Pieczemy 40 minut w 180°C.

ETAP 3:

7. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

8. Smacznego.