Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę i odkładamy.
Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka, oba cukry, proszek budyniowy, kaszę manną i mieszamy łyżką.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy połowę ciasta i połowę pokrojonych brzoskwiń.
Następnie wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka, oba cukry, proszek budyniowy, kaszę manną i mieszamy łyżką.
Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy połowę ciasta i połowę pokrojonych brzoskwiń.
Następnie wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.