kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1233]

Sernik z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny sernik pieczony razem z brzoskwiniami. Sernik jest puszysty i delikatny. Polecam

Sernik z brzoskwiniami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami

 

  • 2 brzoskwinie
  • 50 dag twarogu sernikowego
  • 2 jajka
  • 3/4 szkl cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 budynie w proszku ( każdy na 0,5 l )
  • 1 łyżka kaszy manny
  • keksówka
  • keksówka 27 x 8 x 7
  • papier do pieczenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę i odkładamy.

Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka, oba cukry, proszek budyniowy, kaszę manną i mieszamy łyżką.

Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy połowę ciasta i połowę pokrojonych brzoskwiń.

Następnie wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Sernik z brzoskwiniami
Obrane ze skórki brzoskwinie kroimy na mniejsze części.
Sernik z brzoskwiniami
Do miski wkładamy twaróg i jajka, wsypujemy cukry.
Sernik z brzoskwiniami
Dodajemy budyń i kaszę manną, mieszamy.