Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z budyniem i owocami
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną włożyć do lodówki, drugą do zamrażarki.
Następnie ciastem z lodówki wylepić blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2 i pół szklanki mleka zagotować. W pozostałym wymieszać budynie i wlać do gotującego mleka. Cały czas mieszając zagotować. Wylać na ciasto. Na to ułożyć pokrojone owoce. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec 45-50 min w temp 180 st.
Smacznego :-)
Następnie ciastem z lodówki wylepić blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2 i pół szklanki mleka zagotować. W pozostałym wymieszać budynie i wlać do gotującego mleka. Cały czas mieszając zagotować. Wylać na ciasto. Na to ułożyć pokrojone owoce. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki. Piec 45-50 min w temp 180 st.
Smacznego :-)