Sposób przygotowania:
Ciasto z cebulą i serem
Masło wyjęłam z lodówki i pozostawiłam w domowej temperaturze.Mąkę,proszek do pieczenia utarłam z masłem.Dolałam śmietanę ( mniejsza połowa) i wyrobiłam ciasto,które rozwałkowałam na stolnicy na okrągły placek o średnicy 26 cm.Następnie wylepiłam nim formę o średnicy 23 cm.Przygotowane ciasto wyjęłam na pergamin i piekłam 10 minut. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam pokrojoną w plasterki cebulę.Podsmażałam aż przybrała złoty kolor. Osobno usmażyłam pokrojone drobniutko na maśle pieczarki.Na koniec dolałam śmietanę,wymieszałam i trzymałam w cieple.Rozdrobniony ser feta wymieszałam z cebulą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam i wylałam na ciasto.