Sposób przygotowania:
Ciasto z chałwą.
7 żółtek, szklankę cukru i kostkę margaryny należy ze sobą utrzeć, dodać do tego 2 szklanki mąki, 2 łyżki proszku do pieczenia i ubitą wcześniej pianę z dwóch białek. Takie ciasto dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy 2 łyżki kakao, oddzielenie ubijamy 5 białek ze szklanką cukru i 10dag wiórek kokosowych.Na blachę kładziemy ciemne ciasto, pianę z kokosem, 4 potarte jabłka i na samą górę jasne ciasto, które wcześniej wyrobiliśmy.Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Upieczone ciasto dekorujemy polewą.POLEWA:10 dag masła, 1/2 szklanki cukru, 4 łyżki mleka, 20dag chałwy. Wszystko należy ze sobą połączyć i rozpuścić w garnku na małym ogniu.