Sposób przygotowania:
Ciasto z cukinia,czekoladą i jabłkiem
-Prostokątną blaszkę posmarować olejem i wysypać bułką tartą/ można wyłożyć papierem do pieczenia/. -Jabłka obrać i pokroić w kostkę, orzechy posiekać, wymieszać z cukinią. -Mąkę połączyć z sodą, proszkiem do pieczenia, solą i kakao. -Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę ,dodać cukier wanilinowy. -Mieszając wlewać stopniowo olej i wsypać połowę mąki. -Pozostałą mąkę wymieszać z cukinią, orzechami i posiekaną czekoladą. -Wszystkie składniki połączyć ze sobą , dodać kostki jabłka i dokładnie wymieszać. -Masę przełożyć do formy, wygładzić powierzchnię i piec ok.45 minut w temp. 180 st.C. -Upieczone ciasto wystudzić. -Można je posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. -Aby przygotować polewę / ganache' /należy zagotować śmietankę i rozpuścić w niej połamaną czekoladę. -Wymieszać do całkowitego połączenia się składników, wystudzić , połączyć z likierem i polać zimne ciasto.