Sposób przygotowania:
Ciasto z cukinią i brzoskwiniami
Cukinie ( w moim przypadku kawałek z jednego olbrzyma ważącego 1,35 kg) obmyć i zetrzeć na tarce, średniej wielkości oczkach i jeśli są bardzo soczyste to wrzucić do durszlaka aby trochę sok odcedzić. Brzoskwinie wyjąć z soku i pokroić na małe kawałki, można użyć świeżych. Następnie połączyć wszystkie składniki mokre: jajka, jogurt, brzoskwinie, cukinię i wanilię i wymieszać dobrze razem. W osobnej misce połączyć składniki suche z wyjątkiem orzechów i rodzynek, dodać składniki mokre i wymieszać dobrze. Na końcu dodać orzechy i rodzynki, jeśli używamy, i jeszcze raz wymieszać - można dać i więcej - po 1 szklance orzechów i rodzynek. Wyłożyć ciasto do dwóch keksówek wysmarowanych i obsypanych bułką tartą i wstawić do piekarnika, 180C na ok. 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy gotowe, odstawić na 10 minut do przestygnięcia, wyjąć i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Dobre do porannej kawy jak i deseru wieczornego.