mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Ciasto z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne słodko-kwaśne ciasto.

Ciasto z cytryną

Składniki:

Ciasto z cytryną

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z cytryną
Na początku musimy sparzyć cytryny gorącą wodą. Następnie ścieramy na tarce skórki z cytryn i wyciskamy sok.
W misce miksujemy miękką margarynę z białym cukrem. Następnie dodajemy jajka i sok cytrynowy ze startą skórką.
Dokładnie mieszamy. Później wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki miksujemy na gładką masę.
Formę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka