Sposób przygotowania:
Ciasto z cytryną
Na początku musimy sparzyć cytryny gorącą wodą. Następnie ścieramy na tarce skórki z cytryn i wyciskamy sok.
W misce miksujemy miękką margarynę z białym cukrem. Następnie dodajemy jajka i sok cytrynowy ze startą skórką.
Dokładnie mieszamy. Później wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki miksujemy na gładką masę.
Formę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
W misce miksujemy miękką margarynę z białym cukrem. Następnie dodajemy jajka i sok cytrynowy ze startą skórką.
Dokładnie mieszamy. Później wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki miksujemy na gładką masę.
Formę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką. Wlać ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy 40 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.