Sposób przygotowania:
Ciasto z cytrynową masą
Ciasto: Białka jajek ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, następnie dodać cukier i nadal ubijać do białości. Kiedy białka są ubite na sztywną bezę ostrożnie wymieszać ją z żółtkami jajek i połączyć z przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąką na koniec dodać startą skórkę cytrynową. Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy i piec w temp. 180st około 30-35min. Masa cytrynowa: Rozpuścić margarynę i dodać do niej cukier, kiedy cukier się rozpuści dodać śmietanę oraz galaretkę, mieszając zagotować i wystudzić. Upieczone, zimne ciasto przekroić na dwa placki i dokładnie nasączyć 1/2 szklanki wody wymieszaną z sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny. Na spodzie ciasta rozsmarować całą masę cytrynową i przykryć drugim plackiem, wierzch ciasta posmarować ubitą śmietaną wymieszaną z żelatyną rozpuszczoną w małej ilości wody oraz dosłodzoną do smaku cukrem pudrem ja dałam 2 łyżki. Całe ciasto posypać startą czekolada i schłodzić w lodówce.