kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Ciasto z czekoladą w proszku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto jasne, ciasto ciemne z czekoladą

Ciasto z czekoladą w proszku

Składniki:

Ciasto z czekoladą w proszku

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z czekoladą w proszku
Oddzielić żółtka od białek. Posiekać masło z cukrem. Ubierając, wlać żółtka. Dodać szczyptę soli. Wlać mleko. Dokładnie wymieszać. Ubić białka. Ostrożnie wymieszać z masą. Podzielić ją na dwie części, jedną z nich wymieszać z czekoladą. Blaszkę natłuścić. Wlać najpierw jasne ciasto, a potem wlać ciemne ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.