Sposób przygotowania:
Ciasto z czerwonymi porzeczkami
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier i żółtka ubijać do momentu uzyskania puszystej masy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,kisielem i dodać do ubitych jaj. Pod koniec wlać olej . Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto podzielić na pól i rozlać do blach . Piec około 30 minut w temp 180 stopni. Masa: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody i odstawić. Zimną kremówkę ubić z bitą śmietaną i cukrem pudrem pod koniec dodać tężejącą galaretkę. Oraz: Porzeczki obieramy z szypułek , myjemy i osuszamy. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Przełożenie: Biszkopt cienko posmarować powidłami , posmarować 1/2 częścią masy przykryć drugim biszkoptem który znowu smarujemy cienko powidłami i wykładamy resztę masy na masę układamy porzeczki i zalewamy tężejącą galaretką.