Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką i dżemem truskawkowym
Ciasto:Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywno, dodać cukier puder i jeszcze przez chwilę ubijać, dodać żółtka.Mąkę i proszek do pieczenia delikatnie połączyć z masą jajeczną. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20-25 minut. Ostudzić
Krem:Budyń przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem mąki i cukru, ostudzić. Masło utrzeć na puszysto i stopniowo dodawać zimny budyń. Krem rozsmarować na biszkopcie.
Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić i dodać dżem truskawkowy, gęstniejącą galaretką polać ciasto, drugą galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu i wylać na ciasto. Ciasto dobrze schłodzić, najlepsze jest na drugi dzień.
Smacznego:)
Krem:Budyń przygotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem mąki i cukru, ostudzić. Masło utrzeć na puszysto i stopniowo dodawać zimny budyń. Krem rozsmarować na biszkopcie.
Jedną galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, ostudzić i dodać dżem truskawkowy, gęstniejącą galaretką polać ciasto, drugą galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu i wylać na ciasto. Ciasto dobrze schłodzić, najlepsze jest na drugi dzień.
Smacznego:)