Sposób przygotowania:
ciasto z garaletką i bananami
Przygotować oddzielnie 3 galaretki. Przygotować biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywna pianę; dodawać żółtka a następnie wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito; lekko wymieszać; ciasto przełożyć do formy. Piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Masa bananowa: Margarynę utrzeć z cukrem na puszysty krem nadal ucierając, dodać żółtka, pokrojone w plasterki banany oraz lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Masa pomarańczowa: Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę; dodać lekko tężejącą galaretkę pomarańczową. Na ostudzony biszkopt przełożyć masę bananową, a na nią masę pomarańczową. Na wierzch wylać galaretkę wiśniową. Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki.