Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami
Białka utrzeć z cukrem. Następnie powoli dodawać po jednym żółtku, gdy te połączą się z masą dodawać porcjami mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając.
Ciasto przelać do formy. Piecz w nagrzanym do 180'c piekarniku przez max. 30 minut. Wystudzić ciasto i przekroić na pół.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Jeśli mają dużo soku odcisnąć go. Jabłka uprażyć dodając cukier i cynamon.
Następnie jabłka zdjąć z ognia i wsypać galaretki oraz żelatynę, dokładnie wymieszać.
Większą część masy wyłożyć na pierwszą część ciasta, przykryć druga częścią.
Na górę wyłożyć i rozsmarować pozostałą masę. Pozostawić do ostygnięcia i stężenia.
Ciasto przelać do formy. Piecz w nagrzanym do 180'c piekarniku przez max. 30 minut. Wystudzić ciasto i przekroić na pół.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Jeśli mają dużo soku odcisnąć go. Jabłka uprażyć dodając cukier i cynamon.
Następnie jabłka zdjąć z ognia i wsypać galaretki oraz żelatynę, dokładnie wymieszać.
Większą część masy wyłożyć na pierwszą część ciasta, przykryć druga częścią.
Na górę wyłożyć i rozsmarować pozostałą masę. Pozostawić do ostygnięcia i stężenia.