Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym wg DiPrzygotowanie:
Obrane i umyte jabłka pokroić w kostkę. Krem przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
Mój był do wymieszania z 400 ml mleka.
Ciasto:
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrami i solą. Żółtka połączyć z masłem.
Wszystko razem dokładnie zagnieść i podzielić na dwie części.
Blaszkę (o wymiarach około 15x25 cm) wysłać papierem do pieczenia.
Wyłożyć pierwszą część ciasta, ponakłuwać widelcem i podpiec około 10 minut w 180 stopniach.
Następnie na cieście ułożyć jabłka i posmarować kremem.
Całość przykryć drygą, rozwałkowaną częścią ciasta.
Pieczenie:
Piec około 50 minut (w zależności od piekarnika) w 180 stopniach. Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem.