Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i kremem
Biszkopt: Białka ubić z cukrem nadal ubijając dodać żółtka. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlać na blachę i upiec. Jabłka: Jabłka umyć , obrać i zetrzeć na tarce. Starte jabłka smażyć jakieś 15 minut, dodać 50 ml wody ,cukier i chwilę dusić. Budyń wymieszać w reszcie wody i wlać do jabłek gotować chwilę aż jabłka zgęstnieją. Ciepłą masę wyłożyć na biszkopt.Krem: W 1 szkl mleka rozmieszać kaszę mannę a drugą zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać kaszę i gotować aż będzie gęste. Odstawić do ostygnięcia. Miękką margarynę utrzeć do białości i dodać zimny grysik. Krem wyłożyć na ostygnięte jabłka.
zbysiowa