Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i kremem
Przygotować jasny biszkopt. Wybić jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i cukier na koniec wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wyłożyć ciasto do przygotowanej dużej blaszki. Jabłka obieramy, kroimy i oprószamy mąką.Kładziemy na ciasto. Pieczemy ok 35 min 180stopniach. Przygotować biszkopt z makiem. Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i cukier na koniec lekko wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i makiem. Wykładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok30 min w 180 stopniach. Przygotować krem budyniowy. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy i miksujemy z masłem albo margaryną. Na wystudzony biszkopt z jabłkami wykładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Kładziemy ciasto z makiem. Masę krówkową miksujemy z masłem albo margaryną i smarujemy wierzch ciasta.