Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami na kaszy kukurydzianej
Jaja ubić z cukrem na puszysta masę. Kaszę wymieszać z mąką i ubitymi jajami. Miksując, wlać po szklance gorącego mleka. Dodać esencję waniliową oraz wódkę. Jabłka obrać i pokroić na cienkie plastry. Jabłka połączyć z pozostałymi składnikami. Ciasto będzie bardzo płynne i takie ma być, jabłka wypłyną na wierzch. Wierzch posypać cukrem wanilinowym. Tortownice natłuścić i posypać bułką tartą lub mąką. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w 160 stopniach przez 40 minut. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Po upieczeniu wierzch ciasta można dodatkowo posypać cukrem pudrem.
zoi
Sarenka
http://polki.pl/kuchnia_przepisy_lista_ciasta_i_ciasteczka_przepis.html?cbr_id=3855
ja akurat skorzystałam z przepisu opublikowanym na jakimś blogu. Komentarze były pozytywne, więc spróbowałam. Mnie ciasto wyszło i było smaczne, bez zakalca.