Sposób przygotowania:
Tort kawowy z masą cappuccino
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać. Ciągle ubijając dodawać po trochu żółtek wymieszanych z wodą. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z cappuccino i proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. Ciasto podzielć na dwie równe części i upiec na dwóch tortownicach. Piec około pół godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu przekroić biszkopty na pół (aby powstały cztery placki). Masa: W pół szklanki wrzącej wody rozpuścić galaterkę. Odstawić do przestudzenia. Śmietanę ubić ze śnieżką, nadal ubijając dodawać cukier oraz kawę. Na końcu dodać tężejącą galaretkę, zmiksować. Biszkopty skropić lekko spirytusem wymieszanym z rozpuszczonym cappuccinem. Masą szybko przełożyć placki.