Sposób przygotowania:
Ciasto z masą cappuccino
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i olej-, mieszamy. Wykładamy na formę 25/36 i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Zimny biszkopt przekrawamy na dwie części. Masa cappuccino: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku a następnie studzimy. Kawę mieszamy z mlekiem i gotujemy. Gasimy i studzimy. Zimną kawę ubijamy ze śnieżkami w proszku, do ubitej śnieżki dodajemy zimną lejącą żelatynę. Masa zielona: Galaretkę zieloną rozpuszczamy w gotującej się wodzie. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej dodajemy gęstniejącą galaretkę. Złożenie ciasta: Biszkopt- nutella- masa cappuccino- biszkopt- masa zielona- ścieramy czekoladę