Sposób przygotowania:
Ciasto z kiwi i polewą
Jajka ubijamy z cukrem na parze nad gotującym się garnkiem w metalowej misce mikserem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze chwilę miksujemy na gładką masę. Następnie 1/3 masy przekładamy do osobnej miski i mieszamy tę część z kakao. W prostokątną dużą blachę wykładamy jasną masę, następnie na to wykładamy masę kakaową i delikatnie wykałaczką robimy fale aby masa była dwukolorowa. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 40 min w temp. 170 stopni. Następnie wyjmujemy i studzimy. Dzielimy nitką na dwie części. Jedną z nich przekładamy do dużej blachy. Następnie ubijamy śmietanę i dodajemy do niej drobno posiekane kiwi, wykładamy połowę na biszkopt. Przykrywamy drugim biszkoptem i nakładamy resztę masy. Dekorujemy małymi bezami i polewamy polewą czekoladową.