Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z kiwi
Jajka wbić do pojemnika dodać cukier puder i ubić . Mąkę przesiać z kakao,proszkiem do pieczenia,i mąką ziemniaczaną i dodać do masy jajecznej .Wlać olej i dokładnie wymieszać.Ciasto wylać na małą tortownicę (dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować tłuszczem).Kiwi obrać i pokroić na ósemki. Owoce lekko wcisnąć w ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec przez około 20 -25 minut.Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem jednej łyżki cukru.Wszystkie składniki na kruszonkę włożyć do miseczki i wyrobić drobną kruszonkę.Budyń wyłożyć na podpieczone ciasto i posypać kruszonką i wstawić ponownie do piekarnika.Piec jeszcze około 10 minut.
Natala1210