Sposób przygotowania:
Ciasto z "kominami"
1. Z podanych składników upiec biszkopt w temperaturze 180 stopni przez pół godziny.
2. Galaretkę wiśniową przyrządzić według przepisu na opakowaniu, następnie ją przestudzić.
3. Wykonać masę: kostkę margaryny utrzec z cukrem pudrem. Z 0,5 l mleka odlać pół szklanki i dodać do niej mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać zawiesinę wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Do utartej margaryny dodawać po łyżce otrzymanej zawiesiny "budyniu" i dokładnie utrzeć.
4. Gdy biszkopt już ostygnie przekroić go na dwie części. Dolną część pokryć masą. Z kolei z drugiej części biszkopta wycinać kieliszkiem krążki. Następnie ciastem "z dziurami" nakryć biszkopt z nałożoną już masą. W powstałe otwory łyżką nakładać galaretkę, następnie przykrywać wyciętymi krążkami ciasta. Gotowy placek polać czekoladową polewą.
2. Galaretkę wiśniową przyrządzić według przepisu na opakowaniu, następnie ją przestudzić.
3. Wykonać masę: kostkę margaryny utrzec z cukrem pudrem. Z 0,5 l mleka odlać pół szklanki i dodać do niej mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać zawiesinę wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Do utartej margaryny dodawać po łyżce otrzymanej zawiesiny "budyniu" i dokładnie utrzeć.
4. Gdy biszkopt już ostygnie przekroić go na dwie części. Dolną część pokryć masą. Z kolei z drugiej części biszkopta wycinać kieliszkiem krążki. Następnie ciastem "z dziurami" nakryć biszkopt z nałożoną już masą. W powstałe otwory łyżką nakładać galaretkę, następnie przykrywać wyciętymi krążkami ciasta. Gotowy placek polać czekoladową polewą.