Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem
1) Mąkę wsypać do miski, zrobić w niej zagłębienie, wkruszyć w nie drożdże i dodać 1 łyżeczkę cukru i 5 łyżek mleka. Wymieszać z niewielką ilością mąki i odstawić pod przykryciem na 15 min. do wyrośnięcia. 2) Dodać resztę cukru, cukier waniliowy, pozostałe mleko, jajka oraz masło i zagnieść mikserem na gładkie ciasto, dobrze odchodzące od ścian miski. Odstawić pod przykryciem na około 45 minut do wyrośnięcia. 3) Na masę migdałową roztopić masło, dodać 175 g cukru oraz płatki migdałowe i mieszając, skarmelizować je. Dodać 200 g śmietanki i odstawić do ostygnięcia. 4)Na nadzienie przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu, dodając mleko i 4 łyżki cukru. Mieszając, odczekać, aż ostygnie. 5) Piekarnik nagrzać do 200st. C. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem. Ciasto rozwałkować na blasze i odstawić na krótko do wyrośnięcia. Ciasto przygotować warstwowo