Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami
1. Ubijamy białka na sztywna pianę, dosypujemy cukier i stopniowo żółtka. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto z przesianą mąką i proszkiem. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.
2. Śmietankę gotujemy. Rozpuszczamy w niej czekoladę. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki na około 6 godzin.
3. Dobrze schłodzona ubijamy i równo smarujemy na wystudzonym biszkopcie.
4. Na kremie układamy pokrojone brzoskwinie. Jeżeli używamy owoców z puszki, pozostałym syropem możemy nasączyć biszkopt.
5. Galaretkę rozpuszczamy w 1.5 szkl gorącej wody. Tężejącą wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki.
6. Gotowe ciasto dekorujemy jadalnymi kwiatami lub bitą śmietaną.
2. Śmietankę gotujemy. Rozpuszczamy w niej czekoladę. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki na około 6 godzin.
3. Dobrze schłodzona ubijamy i równo smarujemy na wystudzonym biszkopcie.
4. Na kremie układamy pokrojone brzoskwinie. Jeżeli używamy owoców z puszki, pozostałym syropem możemy nasączyć biszkopt.
5. Galaretkę rozpuszczamy w 1.5 szkl gorącej wody. Tężejącą wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki.
6. Gotowe ciasto dekorujemy jadalnymi kwiatami lub bitą śmietaną.