Sposób przygotowania:
ciasto z kremem i galaretką 3
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i jeszcze przez 5 minut miksujemy. Nastepnie dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz budyń. Mieszamy drewnianą łyżką delikatnie. Dodajemy wodę ciepłą(jedna łyżka) i poznownie dleikatnie mieszamy w jedna stronę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blache smarujemy masłem, pposypujemy tłuszczem , wyklewamy ciasto. Pieczemy przez ok 30 minut. Krem karpatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 3/4 kremu wykładamy na przekrojony na pół biskzopt. Przykrywamy. i wykładamy pozostały krem. Galaretkę rozpuszczamy. Czekamy aż delikatnie zastygnie. Na biszkopt układamy przekrojone na pół truskawki. Zalewamy stygnąca już galaretką. Wstawiamy do lodówki l.