Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i pierniczkami
Biszkopt:
W misie miksera umieścić jajka, ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodać obie mąki, kakao i proszek - miksować tylko do połączenia się składników. Piec w 180 stopniach 30 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu podzielić na 2 blaty.
1 litr wody zagotować z cukrem, w reszcie wody rozrobić budynie i wlać do gotującej się wody. Ugotować budyń, odstawić z ognia i wsypać suche galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia. Zimny budyń zmiksować z masłem.
Pierniczki posiekać, czekoladę roztopić.
Przełożenie: biszkopt - krem - biszkopt - krem - pierniczki - czekolada.
W misie miksera umieścić jajka, ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodać obie mąki, kakao i proszek - miksować tylko do połączenia się składników. Piec w 180 stopniach 30 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu podzielić na 2 blaty.
1 litr wody zagotować z cukrem, w reszcie wody rozrobić budynie i wlać do gotującej się wody. Ugotować budyń, odstawić z ognia i wsypać suche galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia. Zimny budyń zmiksować z masłem.
Pierniczki posiekać, czekoladę roztopić.
Przełożenie: biszkopt - krem - biszkopt - krem - pierniczki - czekolada.