Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciasto z kremem i pierniczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto z kremem budyniowym i pierniczkami polane białą czekoladą na ciemnym biszkopcie to idealne dopełnienie do popołudniowej kawy

Ciasto z kremem i pierniczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z kremem i pierniczkami

 

 

  • Krem:
  • 1 litr wody + 250 ml wody
  • 3 budynie śmietankowe
  • 3 łyżki cukru
  • 2 galaretki agrestowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem i pierniczkami
Biszkopt:

W misie miksera umieścić jajka, ubijać stopniowo dodając cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodać obie mąki, kakao i proszek - miksować tylko do połączenia się składników. Piec w 180 stopniach 30 minut do suchego patyczka. Po ostygnięciu podzielić na 2 blaty.

1 litr wody zagotować z cukrem, w reszcie wody rozrobić budynie i wlać do gotującej się wody. Ugotować budyń, odstawić z ognia i wsypać suche galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia. Zimny budyń zmiksować z masłem.

Pierniczki posiekać, czekoladę roztopić.

Przełożenie: biszkopt - krem - biszkopt - krem - pierniczki - czekolada.
Ciasto z kremem i pierniczkami
Pierniczki posiekać, w budyniu rozpuścić suche galaretki
Ciasto z kremem i pierniczkami
Maslo ubić na puch, stopniowo dodawać budyń
Ciasto z kremem i pierniczkami
Przełożenie: biszkopt, krem, biszkopt, krem, pierniki, czekolada
Ciasto z kremem i pierniczkami
Wierzch ciasta posypać posiekanymi piernikami