Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto biszkoptowe z masą z nutelli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biszkopt z masą z nutelli to szybki sposób na smaczne ciasto

Ciasto biszkoptowe z masą z nutelli

Składniki:

Ciasto biszkoptowe z masą z nutelli

 

  • 5 jajek,
  • 5 łyżek mąki tortowej,
  • 5 łyżek cukru,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1 czekolada gorzka,
  • 3 łyżki nutelli,
  • 0,5 kostki margaryny,
  • 4 łyżki śmietany

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto biszkoptowe z masą z nutelli
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 stopni około 20-25 minut. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając po łyżce śmietany i krem nutella. Czekoladę włożyć do miseczki, rozpuścić w kąpieli wodnej, połowę dodać do masy. Upieczony, ostudzony biszkopt przekroić na pół, przełożyć masą. Oblać pozostałą rozpuszczoną czekoladą.