Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto zwane Diabełkiem
Biszkopt jasny: Białka ubić z cukrem ciągle ubijając dodać żółtka , pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.Biszkopt ciemny: Białka ubić z cukrem ciągle ubijając dodać żółtka , pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Ciasto bakaliowe: Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, mąkę ziemniaczaną. Na końcu wsypać bakalie , czekoladę i wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 25-30 minut w temp 180 stopni. Masa budyniowa: 1 szkl mleka zagotować z masłem i cukrem. W pozostałym mleku wymieszać budyń i mąkę wlać do gotującego się mleka i ugotować gęsty budyń. Masa mascarpone: Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Serek utrzeć z zimną czekoladą.Przełożenie: biszkopt jasny - krem Nutella - ciasto bakaliowe - gorący budyń - biszkopt ciemny - krem mascarpone - kakao
marietta