Sposób przygotowania:
Ciasto z kwaśnym mlekiem i kokosem
Jajka ubić z cukrem, dodać margarynę. Na koniec wlać kwaśne mleko i mąkę wymieszaną z sodą i kakao. Wszystko dokładnie ubić mikserem.
Ciasto podzielić na pół, upiec dwa placki. Można też upiec w dużej blaszce jeden placek i przekroić go wzdłuż na pół, uzyskując dwa mniejsze. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe, piec w rozgrzanym piekarniku około 10-15 minut.
Ciemny placek posmarować dowolnym kremem lub kwaśnym dżemem. Na to nałożyć placek kokosowy, znowu krem lub dżem i przykryć ciemnym plackiem.
Ciasto można polać dowolną polewą.
Ciasto podzielić na pół, upiec dwa placki. Można też upiec w dużej blaszce jeden placek i przekroić go wzdłuż na pół, uzyskując dwa mniejsze. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe, piec w rozgrzanym piekarniku około 10-15 minut.
Ciemny placek posmarować dowolnym kremem lub kwaśnym dżemem. Na to nałożyć placek kokosowy, znowu krem lub dżem i przykryć ciemnym plackiem.
Ciasto można polać dowolną polewą.