Sposób przygotowania:
Ciasto z likierem bananowym
W garnku roztpoić masło z olejem. Mieszając wsypać cukier i cukier waniliowy. Kiedy się rozpuści wlać mleko, zamieszać i zagotować. Odstawić masę.
Żółtka utrzeć z likierem bananowym, dodać mąkę i proszek do pieczenia zmiksować. Dodać ostudzoną masę i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z resztą ciasta. Wsypać chipsy bananowe i wymieszać.
Ciasto przelać do formy. Piec ok. 50 minut w 180 C.
Żółtka utrzeć z likierem bananowym, dodać mąkę i proszek do pieczenia zmiksować. Dodać ostudzoną masę i zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z resztą ciasta. Wsypać chipsy bananowe i wymieszać.
Ciasto przelać do formy. Piec ok. 50 minut w 180 C.