alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ciasto z marchewką bez jajka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Muffiny z kakao bez jajka

Ciasto z marchewką bez jajka

Składniki:

Ciasto z marchewką bez jajka

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka startej marchewki
  • 3/4 szklanki wody
  • 125 ml stopionego masła
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki imbiru w proszku
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka octu
  • 7 dag orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

Ciasto z marchewką bez jajka
Najpierw wymieszać wszystkie suche składniki, potem dodać do nich marchewkę. Wymieszać. Dodać resztę składników. Wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temp. 175 st. C przez 45 minut.

Tagi:

marchewka