Sposób przygotowania:
Ciasto z masą cytrynową
Ciasto: Całe migdały zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na ok. 3 min, a następnie obieramy ze skórki i drobno siekamy. Mieszamy z mielonymi migdałami, makiem i wiórkami. Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka i mieszankę migdałową. Pieczemy dwa placki po ok. 20 min. Krem: Z cytryny wyciskamy sok i mieszamy z mlekiem. Dodajemy cukier, budynie, żółtka, mieszamy i gotujemy aż powstanie gęsta masa. Masło ucieramy z masą budyniową. Ciasto przekładamy kremem. Lukier: Sok cytryny mieszamy z gorącą wodą i cukrem pudrem, aż powstanie gęsta masa. Ciasto smarujemy lukrem.
edytaha
Czy mogę zapytać o temperaturę pieczenia i rozmiar blaszki?
edytaha
Czy mogę prosić o odpowiedź?
ppaulinaa
edytaha
Dziękuję za odpowiedź :) Przepadam za cytrynowymi smakami, więc zabieram przepis do ulubionych :)